WESELA

► WESELE W KRÓLEWSKIM STYLU
► WESELNE MENU W TRADYCYJNEJ OPRAWIE
► MENU INDYWIDUALNE
► Dodatkowe atrakcje

WESELE W KRÓLEWSKIM STYLU

To suto zastawione stoły i biesiada do białego rana

Powitanie Pary młodej chlebem i solą

Aperitif
Toast kieliszkiem szampana z pachnącą latem truskawką

Zupa
Królewski rosół przyrządzony na tradycyjnym wywarze

Danie główne
Podane na srebrnych paterach
6 rodzajów mięs (2 porcie mięsa na osobę):
  • Tradycyjna rolada wołowa
  • Rolada wieprzowa
  • Łódki drobiowe faszerowane brokułami, mięsem i serem
  • Udko kacze podane na sposób tradycyjny z żurawiną
  • Zapiekana karkówka w marynacie szefa kuchni z pieczarkami i serem
  • Staropolska pieczeń schabowa z jajkiem
DODATKI
  • kluski śląskie, kluski ciemne, ziemniaki puree,
  • Sosy
  • sos pieczeniowy ciemny
  • zestaw trzech surówek: białej kapusty, buraczków,
  • czerwonej kapusty na ciepło z boczkiem
DESERY
  • Weselny tort trzypiętrowy
  • ciasta (2 szt. na osobę),
  • owoce,
  • kawa, herbata, dodatki
CANDY BUFET
  • Patery ekskluzywnych ciasteczek bankietowych
  • Puchary słodyczy dla najmłodszych i nie tylko…
ZIMNY BUFET
  • Platery polskich wędlin
  • Deski mięsiwa na zimno
  • Rożki z szynki nadziewane musem chrzanowym
  • Rożki z szynki nadziewane szparagami
  • Bukiet świeżych warzyw
  • 2 rodzaje serów
  • Tymbaliki drobiowe, jajka faszerowane
  • Śledzie w oleju i śmietanie
  • marynaty: ogórki, grzybki , papryka
  • 3 sałatki
  • Polska sałatka jarzynowa
  • Sałatka brokułowa z jakiem, pomidorami , zielonym ogórkiem
  • podana z sosem jogurtowo-majonezowym z nutą czosnkową
  • Sałatka makaronowa

GORĄCA KOLACJA I
  • De volaille z masełkiem i nutą zielonego ogrodu
  • surówka z sałaty lodowej z warzywami i sosu winegret
  • sałatka zwana „Kuźnicową”
  • ćwiartki ziemniaczków opiekanych, dufinki,

GORĄCA KOLACJA II
  • Podana w formie szwedzkiego bufetu
  • barszcz z pasztecikami faszerowanymi mięsem, pierogi z kapustą i grzybami, tradycyjne gołąbki z aromatycznym sosem pomidorowym oraz szynka pieczona na ciepło podana na kapuście zasmażanej
  • napoje zimne 1,5l na osobę w cenie
Cena od osoby 189,00 zł

Drodzy Nowożeńcy w tym szczególnym dniu jesteście wyjątkowi i traktowani po królewsku dlatego też włożymy nasze serca w przygotowanie Waszej uroczystości ślubnej, aby ten uroczysty dzień w Restauracji Kuźnica był jedyny i niepowtarzalnym dla Was przeżyciem.

WESELNE MENU W TRADYCYJNEJ OPRAWIE

do góry ▲Tradycyjne Powitanie chlebem i solą

Aperitif
Powitanie kieliszkiem szampana

ZUPA
Tradycyjny rosół

DANIE GŁÓWNE
Mięsa (2p/na osobę)
  • Rolada wieprzowa
  • De volaille drobiowy z pieczarkami
  • Aromatyczne udko z kurczaka
  • Tradycyjny kotlet wieprzowy panierowany
  • Pieczony karczek przygotowany na sposób szefa kuchni
DODATKI
  • Tradycyjne kluski śląskie, ziemniaki z wody z koperkiem, sos pieczeniowy
  • zestaw surówek: "tradycyjna modra kapusta", biała kapusta, buraczki.
DESERY
  • Weselny tort trzypiętrowy
  • ciasta (2szt. na osobę, różne rodzaje)
  • kawa, herbata, dodatki
ZIMNY BUFET
  • Patery doskonałych wędlin, serów, bukiet warzyw,
  • Jaja w sosie tatarskim
  • Tymbaliki drobiowe
  • 3 sałatki
  • różnorodne pieczywo, masło


GORĄCA KOLACJA I
Pieczeń wieprzowa

DODATKI
  • zestaw 2 surówek : sałatka grecka
  • surówka z białej kapusty
  • pieczone ćwiartki ziemniaka, frytki


GORĄCA KOLACJA II
tradycyjny barszcz z krokietem

zapewniamy napoje 1,5 l na osobę
Cena zestawu od osoby 149,00 zł

DRODZY NOWOŻEŃCY SKOMPONUJCIE MENU Z FANTAZJĄ A MY PRZYRZĄDZIMY POTRAWY PEŁNE SMAKÓW I AROMATÓW

do góry ▲
Aperitif (do wyboru)
  • Toast kieliszkiem szampana
  • Toast kieliszkiem szampana z pachnącą latem truskawką lub maliną
Zupa(jedna do wyboru)
  • Rosół przyrządzony na tradycyjnym wywarze
  • Polski żurek
  • Zupa krem brokułowa z prażonymi migdałami
  • Zupa krem serowa
  • Zupa krem pieczarkowa
Danie główne (5 rodzajów mięs do wyboru)
  • tradycyjna rolada wołowa
  • rolada wieprzowa
  • de volaille z pieczarkami,
  • de volaille tradycyjne z masełkiem i nutą zielonego ogrodu
  • rolada drobiowa soute otulona boczkiem z masełkiem czosnkowym
  • rolada drobiowa z masełkiem czosnkowym w panierce
  • z płatków kukurydzianych
  • rolada drobiowa ze szpinakiem i serem
  • łódki drobiowe faszerowane brokułami, mięsem i serem
  • filet z piersi kurczaka faszerowany baleronem i serem żółtym
  • filet drobiowy panierce
  • kotlet schabowy w panierce
  • kotlet drobiowy po hawajsku (z ananasem)
  • polędwiczki wieprzowe w ziołach
  • udka drobiowe aromatycznie przyrządzone
  • udko kacze podane na sposób tradycyjny z żurawiną
  • udko kacze w pomarańczach
  • pieczeń staropolska w marynacie ziołowej
  • zapiekana karkówka w marynacie szefa kuchni z pieczarkami i serem
  • pieczeń ze schabu w marynacie z jajkiem
  • schab faszerowany grzybami
  • pieczeń królewska z indyka w deszczu prażonych migdałów
Dodatki (dwa rodzaje do wyboru)
  • kluski śląskie, kluski ciemne, ziemniaki puree
  • opiekane ćwiartki ziemniaków
  • frytki, dufinki
  • ryż z warzywami królewskimi
  • ryż z prażonymi migdałami
Sosy na ciepło  (dwa rodzaje do wyboru)
  • sos pieczeniowy ciemny
  • sos pieczeniowy jasny
  • sos beszamelowy
  • sos koperkowy
  • sos grzybowy
Dipy(dwa do wyboru)
  • chrzanowy,
  • tza-tziki,
  • czosnkowy,
  • słodko - kwaśny
Zestaw surówek obiadowych (trzy rodzaje do wyboru)
  • Tradycyjna modra kapusta z boczkiem na ciepło
  • Surówka z białej kapusty
  • Surówka z s białej kapusty z rzodkiewką
  • Surówka zwana „Kuźnicową”
  • Surówka z czerwonej kapusty
  • Surówka z kapusty pekińskiej z warzywami
  • Surówka z sałaty lodowej z warzywami
  • Mizeria
  • Modra kapusta z boczkiem na ciepło
  • Kapusta zasmażana
  • Tradycyjne buraczki
Desery
  • torty weselne tradycyjne lub w stylu angielskim
  • ciasta (różne smaki do wyboru)
  • owoce, cukierki
  • ciasteczka weselne
  • kawa, herbata, dodatki
  • Do wyboru puchary lodowe, kawa mrożona
Bufet zimny
  • Platery polskich wędlin, bukiet świeżych warzyw, dwa rodzaje serów
  • Sery twarde, pleśniowe
  • Rolada z sera z szynką
  • Koreczki serowe, Kulki serowe
  • Śliwka otulona boczkiem
  • marynaty: ogórki, grzybki , papryka
  • Deski mięsiw na zimno
  • Rożki z szynki nadziewane musem chrzanowym
  • Rożki z szynki nadziewane szparagami
  • Tymbaliki drobiowe, Tymbaliki wieprzowe
  • Szynka w galarecie, Schab w galarecie
  • Ozorki w galarecie
  • Jajka faszerowane, jajka w sosie tatarski
  • Śledzie w oleju, w śmietanie, po cygańsku,
  • Śledzie pod pierzynką
  • Tatar wołowy
  • Tatar z polędwicy wołowej
  • Tatar z łososia
  • Rolada z łososia
Sałatki (trzy rodzaje do wyboru)
  • Polska sałatka jarzynowa
  • Sałatka brokułowa z jakiem, pomidorami , zielonym ogórkiem
  • podana z sosem jogurtowo-majonezowym z nutą czosnkową
  • Sałatka makaronowa z salami
  • Sałatka makaronowa z szynką
  • Sałatka tortellini
  • Sałatka z ryżem i kurczakiem
  • Sałatka z ryżem, warzywami i curry
  • Sałatka grecka
  • Sałatka z porem, jajkiem i ananasem
  • Sałatka śledziowa
  • pieczywo, masło, herbata z cytryną,
Dania serwowane w formie szwedzkiego bufetu (cztery rodzaje do wyboru)
  • Barszcz, paszteciki faszerowane mięsem lub pieczarkami,
  • krokiet z mięsem, krokiet z kapustą i grzybami, ptysie zapiekane z pieczarkami i serem,
  • pierogi z kapustą i grzybami, pierogi ze szpinakiem i serem, pierogi
  • z mięsem, tradycyjne gołąbki z aromatycznym sosem pomidorowym, szynka pieczona na ciepło podana na kapuście zasmażanej, golonka podane na kapuście zasmażanej, żeberka,
  • bogracz, boeuf strogonow, flaki
Ryby (dwa rodzaje do wyboru)
  • Pstrąg w migdałach
  • Pstrąg z masłem czosnkowym i ziołami
  • Dzwonki łososia z sosem cytrynowym
  • Dorsz w złocistej panierce
  • Roladki z tilapii z warzywami
  • Ryba po grecku
  • Dorsz opiekany w zaprawie kwaśnej

Dodatkowe atrakcje

do góry ▲Na Państwa życzenie dodatkowo zapewnimy:
  • Napoje zimne oraz alkohol w promocyjnej cenie .
  • OPEN BAR - wybrany asortyment rozliczany według zużycia.
  • COCKTAIL BAR (serwowanie drinków) alkohol rozliczny według zużycia.
  • Pokaz barmański z serwowaniem drinków.
  • Fontannę czekoladową.
  • Candy Bufet - patery ekskluzywnych ciasteczek bankietowych, puchary słodyczy dla najmłodszych i nie tylko…
  • Carving -rzeźby owocowe.
  • Proponujemy również serwowanie różnych bufetów w zależności od preferencji gości w nawiązaniu do kultury kulinarnej danego kraju, regionu z którego pochodzą.
  • Szef kuchni zaserwuje wyśmienite letnie grillowanie oraz przygotuje „wiejski stół” tradycyjnych polskich smaków.
  • Prosię pieczone nadziewane kaszą.
Polecamy również dania rybne:
  • Patery ryb wędzonych.
  • Pstrąg w migdałach.
  • Pstrąg z masłem czosnkowym i ziołami.
  • Dzwonki z łososia z sosem cytrynowym.
  • Roladki z dorsza z warzywami.
  • Ryba po grecku.
  • Dorsz opiekany w zaprawie kwaśnej.
Atrakcje i usługi dodatkowe
  • Foto - budka
  • Wypuszczanie balonów z helem.
  • Wypuszczanie baniek mydlanych.
  • Wypuszczanie lampionów.
  • Balon wybuchowy z małymi balonikami w środku.
  • Tuby z płatkami kwiatów, tuby z confetti.
  • Księga gości.
  • Pokrowce na krzesła.
  • Animatorka dla dzieci
 

restauracja ● catering ● wesela ● studniówki ● stypy ● imprezy ● festyny ● karczmy ● przyjęcia okolicznościowe ● Gliwice