CATERING

Propozycje Restauracji Kuźnica cateringu na spotkanie biznesowe, szkolenie, bankiety.
► BUFET KAWOWY NA SZKOLENIA - KONFERENCJE
► MENU "EXCLUSIVE" (SZWEDZKI BUFET)
► MENU "STANDARD"
► MENU "BIZNESOWY OBIAD W KUŹNICY"
Catering dla klienta indywidualnego
Zestaw I " Tradycyjny zestaw obiadowy"
Zestaw II "Rodzinna biesiada wieczorna"
Zestaw III "Leśne aromaty"
Zestaw IV " Dla smakoszy mięsa i ryb"

OFERTA WIGILIJNA DLA FIRM

ZESTAW I
Barszcz czerwony z uszkami
Dorsz panierowany
Kapusta zasmażana z grzybami
Ziemniaki z koperkiem
Mix ciast świątecznych: Sernik, Makowiec, Piernik
Kawa i herbata
Śledź w śmietanie
Tymbaliki rybne
Tradycyjna sałatka jarzynowa
Pierogi z kapustą i grzybami
Pierogi ruskie
Pieczywo mieszane

Cena 64,00 zł/os


ZESTAW II
Barszcz czerwony z uszkami
Karp smażony w dzwonkach
Ziemniaki
Kapusta z grzybami
Mix ciast świątecznych: Sernik, Makowiec, Piernik
Kawa i herbata
Ryba po grecku
Śledź marynowany w oleju i cebuli/Śledź w śmietanie
Tradycyjna sałatka jarzynowa
Pierogi z kapustą i grzybami
Pierogi ruskie
Pieczywo mieszane

Cena 75,00 zł/os


ZESTAW III
Tradycyjna zupa grzybowa z łazankami
Wykwintne polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym
Ziemniaki opiekane
Bukiet warzyw na ciepło
Mix ciast świątecznych: Sernik, Makowiec, Piernik
Kawa i herbata
Półmisek ryb wędzonych
Półmisek mięs na zimno
Pasztet domowy z żurawiną
Tradycyjna sałatka jarzynowa
Pierogi z kapustą i grzybami
Pierogi ruskie
Pieczywo mieszane

Cena 114,00 zł/os


BUFET KAWOWY NA SZKOLENIA - KONFERENCJE


PROPOZYCJA I
  • Kawa, herbata Dilmah
  • dodatki - mleczko, cukier, cytryna
  • patery ciasteczek kruchych
  • woda gazowana/niegazowana
  • soki owocowe
Cena: 16 zł/od osoby

PROPOZYCJA II
  • kawa
  • herbata Dilmah
  • dodatki - mleczko, cukier, cytryna
  • patery ciasteczek kruchych
  • woda gazowana/niegazowana
  • soki owocowe w dzbankach
  • do wyboru coca-cola, fanta, sprite
  • patery ciast tradycyjnych
  • patery kanapeczek koktajlowych do wyboru
Cena: 29,00 zł /od osoby

Serwujemy również zestawy obiadowe wg zamówienia

Na Państwa życzenie przygotujemy stoły, zapewnimy profesjonalną obsługę kelnerską oraz w zależności od zamówienia serwowanie napojów i dań w naczyniach jednorazowych lub zastawie porcelanowej.

CATERING BANKIETOWY


do góry ▲

MENU "EXCLUSIVE" (SZWEDZKI BUFET)


DANIE GŁÓWNE (1,5p mięsa na osobę)
Mięsa:
  • De volaille ze szpinakiem i serem,
  • De volaille z brokułami, serem feta i szynką,
  • Pieczeń schabowa ze śliwką
  • Soczysty karczek pieczony sote,
  • Pstrąg pieczony z masełkiem.
Surówki/Sałatki:
  • Surówka z selera naciowego, surówka z białej kapusty „trio”
  • Sałatka grecka, sałatka brokułowi z sosem czosnkowym
Dodatki:
  • Ziemniaczki opiekane, dufinki, ryż z prażonym słonecznikiem
  • sosy

SŁODKI BUFET
  • Sernik, biszkopt z galaretką i owocami, słoneczny przysmak,
  • Kawa, herbata, dodatki (podane w dzbankach lub zaparzaczach),
  • Napoje rozliczone wg zużycia: coca-cola, fanta, sprite, woda gazowana/niegazowana, soki w dzbankach (pomarańczowy, jabłkowy, porzeczkowy).
  • Wino

PATERY PRZYSTAWEK ZIMNYCH
  • Carpaccio z polędwicy wołowej - 2 patery,
  • Crude melon - melon otulony szynką parmeńska na sałatce ze świeżego szpinaku z sosem balsamicznym - 2 patery,
  • Francuskie deski exclusive (3 gatunki serów, koreczki z sera pleśniowego z orzechem włoskim, oliwkami, krewetki na grzankach francuskich, nadziewane pomidory koktajlowe, ruloniki z ciasta naleśnikowego w trzech smakach, wykwintne polędwiczki na grzance przekładane musem brokułowym, tartinki z nadzieniem grzybowym, łososiem wędzonym oraz serem.
  • Tatar.
  • Śledzie w śmietanie na plastrach pomarańczy.
  • Barszcz z krokietem.
Cena od osoby: 99,00 zł

MENU "STANDARD"

do góry ▲
DANIE GŁÓWNE (1,5p mięsa na osobę)
Mięsa:
  • De volaille ze szpinakiem,
  • Panierowana sakiewka z szynką i serem,
  • Pieczeń schabowa w aromatycznych ziołach,
  • Soczysty karczek pieczony z borowikami,
  • Roladka drobiowa nadziewana mięsem i otulona pachnącym boczkiem
Surówki/Sałatki:
  • Surówka z kapusty pekińskiej, surówka z czerwonej kapusty,
  • Sałatka grecka - kapusta zasmażana z grzybami,
Dodatki:
  • Ziemniaczki opiekane, dufinki, frytki,
  • sosy

SŁODKI BUFET (może być podany na stoły - 1,5 szt. na osobę)
  • Sernik, biszkopt z galaretką i owocami, słoneczny przysmak,
  • Kawa, herbata, dodatki (podane w dzbankach lub zaparzaczach),
  • Napoje zimne rozliczone wg zużycia
  • coca-cola, fanta, sprite, woda gazowana/niegazowana, soki w dzbankach (pomarańczowy, jabłkowy, porzeczkowy)
  • Wino

PATERY PRZYSTAWEK ZIMNYCH
  • Tradycyjna zimna płyta
  • Opiekane kapelusze pieczarek z nadzieniem mięsnym, serem almette.
  • Śledzie dla smakoszy w trzech smakach.
Cena od osoby 79,00 zł

MENU "BIZNESOWY OBIAD W KUŹNICY"

do góry ▲DANIE GŁÓWNE (1,5p mięsa na osobę)
Mięsa:
  • Rolada drobiowa z brokułami i serem,
  • Szaszłyki wieprzowy
  • Soczysty karczek pieczony,
  • Dzwonki łososia z sosem cytrynowym

Surówki/Sałatki:
  • Surówka z czerwonej kapusty, surówka z białej kapusty.
  • Sałatka grecka, warzywa gotowane z migdałami, sałatka na bazie brokuł, kalafiora, pomidora, ogórka z sosem jogurtowo-majonezowo-czosnkowym
Dodatki:
  • Ziemniaczki opiekane, dufinki, ryż z curry,
  • sosy

SŁODKI BUFET
  • Koktajlowe ciastka
  • Kawa, herbata, dodatki (podane w dzbankach lub zaparzaczach),
  • Napoje rozliczone wg zużycia
  • coca-cola 02 l, fanta 0,2 l, sprite 0,2 l, woda gazowana/niegazowana, soki w dzbankach (pomarańczowy, jabłkowy, porzeczkowy)
  • soki - 8,00 zł dzbanek
  • napoje gazowane/niegazowane - 2,50 zł szt.

PATERY PRZYSTAWEK ZIMNYCH:
  • Carpaccio z łososia z rukolą i parmezanem,
  • Patery rozmaitości (sery, wędliny, koreczki, kanapeczki koktajlowe)
  • Tatar wołowy,
  • śledzie,
Cena od osoby: 69,00 zł


Catering dla klienta indywidualnego

"SZEF KUCHNI POLECA ZESTAWY PEŁNE AROMATÓW I SMAKÓW"Propozycje cateringowe na różne przyjęcia rodzinne i nie tylko…

Zestaw I " Tradycyjny zestaw obiadowy"

do góry ▲(menu dla 10 osób)
Zupy
  • Złocisty rosół
Mięsa (2szt./na osobę)
  • Rolada wieprzowa
  • Karczek zapiekany pieczarkami i serem
  • Panierowany kotlet drobiowy
Dodatki
  • Kluski śląskie, sos pieczeniowy ciemny
  • Ziemniaki opiekane
  • Modra kapusta na ciepło
  • Surówka na bazie białej kapusty
Cena zestawu: 350,00 zł

Zestaw II "Rodzinna biesiada wieczorna"

do góry ▲(menu na 12 osób)
Mięsa (2szt./na osobę)
  • Karczek zapiekany z pieczarkami i serem
  • Panierowany kotlet drobiowy
  • Rolada drobiowa z masłem czosnkowym
  • Pałki z kurczaka
Dodatki
  • Ziemniaczki opiekane
  • Dufinki
  • Sos pieczeniowy jasny
  • Lekka surówka z sałaty lodowej z warzywami i aromatycznym sosem winegret
  • Surówka na bazie białej kapusty
Cena zestawu: 390,00 zł

Zestaw III "Leśne aromaty"

do góry ▲(menu na 12 osób)
Mięsa (2szt./na osobę)
  • Pieczeń z karczku w ziołach
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym
  • Rolada drobiowa ze szpinakiem
  • Rolada drobiowa faszerowana szynką i serem
Dodatki
  • Ziemniaczki opiekane
  • Dufinki
  • Sos pieczeniowy, sos czosnkowy
  • Lekka surówka z kapusty pekińskiej z warzywami i aromatycznym sosem winegret - misa do syta
  • Kapusta zasmażana - misa do syta
  • Surówka z kapusty czerwonej
Cena zestawu: 440,00 zł

Zestaw IV " Dla smakoszy mięsa i ryb"

do góry ▲(menu na 12 osób)
Mięsa (2szt./na osobę)
  • Rolada drobiowa faszerowana pieczarkami
  • Soczysta pieczeń wieprzowa
  • Rolada z indyka nadziewana warzywami
  • Dzwonki z łososia z sosem cytrynowym
Dodatki
  • Ziemniaczki opiekane - misa do syta
  • Ryż z warzywami królewskimi - misa do syta
  • Sos pieczeniowy jasny, sos cytrynowy
  • Lekka surówka z kapusty pekińskiej z warzywami i aromatycznym sosem winegret - misa do syta
  • Surówka na bazie białej kapusty - misa do syta
Cena zestawu:460,00 
 

restauracja ● catering ● wesela ● studniówki ● stypy ● imprezy ● festyny ● karczmy ● przyjęcia okolicznościowe ● Gliwice